Vedenjuoksu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vedenjuoksu

Vedenjuoksu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Vedenjuoksu-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 49

v. 2016 49

v. 2017 50

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vedenjuoksu on noin sijalla 11 000.

Vedenjuoksu-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vedenjuoksu on melko pitkä nimi.

Paikannimi Vedenjuoksu

Vedenjuoksu (paikannimi)

Vedenjuoksu on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, pelto/niitty, suo, talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vedenjuoksu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Веденьюоксу tarkoittaa nimeä Vedenjuoksu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wedeniooxu on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vedenjuoksu olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Vedenjuoksu

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vedenjuoksu, Finland.

©Tuomas Salste