Vehkalahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vehkalahti

Vehkalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Vehkalahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 250 max

v. 2014 219

v. 2015 218

v. 2016 218

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vehkalahti on noin sijalla 3 600.

Vehkalahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vehkalahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vehkalahti on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vehkalahti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vehkalahti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 53 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vehkalahtia on 218.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1890-1927

Vehkalahtia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Vehkalahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vehkalahtien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Haapajärvi (8 vainajaa) sekä Haapavesi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vehkalahti, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 9.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1913–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1951–2002

Sana Vehkalahti tai Vehkalahden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vehkalahti

Vehkalahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Vehkalahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 96 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, suo, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vehkalahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vehkalahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vehkalahdenkuja, Vehkalahdentie, Vehkalahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vehkalahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Vehkalahdet ulkomailla

Ruotsissa Vehkalahti oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вехкалахти tarkoittaa nimeä Vehkalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wechcalachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vehkalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Vehkalahti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vehkalahti.fi, vehkalahdet.com, vehkalahdet.eu, vehkalahdet.fi, vehkalahdet.info, vehkalahdet.name, vehkalahdet.net, vehkalahdet.org, vehkalahti.com, vehkalahti.eu, vehkalahti.info, vehkalahti.name, vehkalahti.net, vehkalahti.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vehkalahti i Finland. Surname Vehkalahti in Finland.

©Tuomas Salste