Vehkaoja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vehkaoja

Vehkaoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Vehkaojien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 184 max

v. 2014 266

v. 2015 268

v. 2016 268

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vehkaoja on noin sijalla 3 000.

Vehkaoja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vehkaoja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889-1904

Vehkaojia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Vehkaojan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vehkaojien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pudasjärvi (3 vainajaa) sekä Ylikiiminki (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vehkaoja, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1920
Lakanneet yritykset
perust. 1957–1989

Sana Vehkaoja esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vehkaoja

Vehkaoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Vehkaoja on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 55 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty, talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vehkaoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vehkaoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vehkaoja, Vehkaojantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vehkaoja-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вехкаоя tarkoittaa nimeä Vehkaoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wechcaoia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vehkaoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Vehkaoja

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vehkaoja.com, vehkaoja.eu, vehkaoja.fi, vehkaoja.info, vehkaoja.name, vehkaoja.net, vehkaoja.org, vehkaojat.com, vehkaojat.eu, vehkaojat.fi, vehkaojat.info, vehkaojat.name, vehkaojat.net, vehkaojat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vehkaoja i Finland. Surname Vehkaoja in Finland.

©Tuomas Salste