Vehma: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vehma

Vehma on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vehma-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 17 max

v. 2015 40

v. 2016 40

v. 2017 40

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vehma on noin sijalla 13 000.

Vehma-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vehma osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Vehma esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vehmantie, Vehmas, Vehmaskuja, Vehmastie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вехма tarkoittaa nimeä Vehma. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wechma on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vehma olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Vehma

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vehma, Finland.

©Tuomas Salste