Vehmaskangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vehmaskangas

Vehmaskangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vehmaskankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2016 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vehmaskangas on noin sijalla 14 000.

Vehmaskangas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vehmaskangas on melko pitkä nimi.

Vehmaskangas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vehmaskangas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Vehmaskangas

Vehmaskangas (paikannimi)

Vehmaskangas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vehmaskangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Vehmaskangas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вехмаскангас tarkoittaa nimeä Vehmaskangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wechmascangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vehmaskangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Vehmaskangas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vehmaskangas i Finland. Surname Vehmaskangas in Finland.

©Tuomas Salste