Vehniä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vehniä

Vehniä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Vehniöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 72

v. 2015 72

v. 2016 72

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vehniä on noin sijalla 8 600.

Vehniä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vehniä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vehniä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1931
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1995

Sana Vehniä tai Vehniän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vehniä

Vehniä (paikannimi)Katuosoitteissa

Vehniä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vehniä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vehniä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vehniän kylätie, Vehniäntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vehniä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вехния ("Vehnija") tarkoittaa nimeä Vehniä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wechniä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vehniä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vehnia tai Vehniae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vehniä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vehniä i Finland. Surname Vehniä in Finland.

©Tuomas Salste