Veijo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Veijo

Veijo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Veijo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 49

v. 2016 49

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Veijo on noin sijalla 11 000.

Veijo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Veijo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Veijo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Weijo. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Veijo-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Veijo-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1936–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Veijo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Veijo

Veijo (paikannimi)Katuosoitteissa

Veijo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Veijo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Veijo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Veijo, Veijovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Veijo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Veijo

Veijo on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Veijo oli yhtenä etunimenä 7 365 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 380:s mies oli etunimeltään Veijo. Juuri etunimenä Veijo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 49 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (6 262 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1 103).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Веййо tarkoittaa nimeä Veijo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Weijå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Veijo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Veija Veijo tai Veina Veijo.

Samankaltaisia nimiä kuin Veijo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Veijo i Finland. Surname Veijo in Finland.

©Tuomas Salste