Vellamo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vellamo

Vellamo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Vellamo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 90

v. 2015 93

v. 2016 94

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vellamo on noin sijalla 7 000.

Vellamo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vellamo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vellamo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1906–1935
Lakanneet yritykset
perust. 1948–1983

Sana Vellamo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vellamo

Vellamo (paikannimi)Katuosoitteissa

Vellamo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vellamo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vellamo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vellamogatan, Vellamogränden, Vellamonkatu, Vellamonkuja, Vellamonpolku, Vellamonrinne, Vellamontie, Vellamovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vellamo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Vellamo

Vellamo on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Vellamo oli yhtenä etunimenä 1 033 suomalaisella (10 miestä, 1 023 naista), mikä tarkoittaa, että noin joka 2 600:s nainen oli etunimeltään Vellamo. Juuri etunimenä Vellamo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 94 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Велламо tarkoittaa nimeä Vellamo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wellamå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vellamo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vella Vellamo tai Vellu Vellamo.

Samankaltaisia nimiä kuin Vellamo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vellamo i Finland. Surname Vellamo in Finland.

©Tuomas Salste