Vene: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vene

Vene on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Veneiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vene on noin sijalla 13 000.

Vene-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vene on lyhyt nimi.

Vene on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vene ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1908–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2006

Sana Vene, Veneen tai Veneet esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Vene osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Vene esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Venekatu, Venekuja, Venepolku, Veneraitti, Venetie, Venevahe. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Veneet ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 115 henkeä, joiden sukunimi oli VENE.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вене tarkoittaa nimeä Vene. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Venera Vene tai Venho Vene.

Samankaltaisia nimiä kuin Vene

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vene i Finland. Surname Vene in Finland.

©Tuomas Salste