Venejärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Venejärvi

Venejärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Venejärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

v. 2017 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Venejärvi on noin sijalla 20 000.

Venejärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Venejärvi

Venejärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Venejärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Venejärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Venejärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Venejärvenkuja, Venejärvenmutka, Venejärvenpisto, Venejärvenpolku, Venejärventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Венеярви ("Venejarvi") tarkoittaa nimeä Venejärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Weneierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Venejärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Venejarvi tai Venejaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Venja Venejärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Venejärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Venejärvi, Finland.

©Tuomas Salste