Venetjoki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Venetjoki

Venetjoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Venetjokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 75

v. 2015 73

v. 2016 72

v. 2017 72

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Venetjoki on noin sijalla 8 600.

Venetjoki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Venetjokien enemmistö on miehiä. Vuonna 2016 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Paikannimi Venetjoki

Venetjoki (paikannimi)

Venetjoki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Venetjoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Venetjoet ulkomailla

Ruotsissa Venetjoki oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Венетйоки ("Venetioki") tarkoittaa nimeä Venetjoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wenetiokj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Venetjoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Venja Venetjoki.

Samankaltaisia nimiä kuin Venetjoki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Venetjoki, Finland.

©Tuomas Salste