Vento: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vento

Vento on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Vento.

Ventojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 882 max

v. 1985 824

v. 2014 822

v. 2015 814

v. 2016 815

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vento on noin sijalla 1 100.

Vento on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vento ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vento on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Vento on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vento ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 251 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ventoja on 815.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1923

Ventoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 48 Vennon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ventojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ruokolahti (21 vainajaa), Rautjärvi (20) sekä Helsinki (10). Lähes kaikki asuivat Uudellamaalla ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vento, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 33.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1916–1934
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2002

Sana Vento tai Vennon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vento

Vento (paikannimi)Katuosoitteissa

Vento on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vento jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vento esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vennonkatu, Vennonpolku, Vennontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vento-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Vento

Vento on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Vento oli yhtenä etunimenä 19 miehellä. Sukunimenä Vento on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 815 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Vennot ulkomailla

Ruotsissa Vento oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 783 henkeä, joiden sukunimi oli VENTO.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 2 391 henkeä, joiden sukunimi oli VENTO.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 20 henkeä, joiden sukunimi oli VENTO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Венто tarkoittaa nimeä Vento. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wendå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vento olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vendi Vento tai Venho Vento.

Samankaltaisia nimiä kuin Vento

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vento.com, vento.eu, vento.fi, vento.info, vento.net, vennot.com, vennot.eu, vennot.fi, vennot.info, vennot.name, vennot.net, vennot.org, vento.name, vento.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vento i Finland. Surname Vento in Finland.

©Tuomas Salste