Veräjänkorva: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Veräjänkorva

Veräjänkorva on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Veräjänkorva-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 101

v. 2015 101

v. 2016 101

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Veräjänkorva on noin sijalla 6 600.

Verrattuna muihin sukunimiin Veräjänkorva on melko pitkä nimi.

Veräjänkorva on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Veräjänkorva ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1915

Veräjänkorva-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Veräjänkorvan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Veräjänkorva, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1908

Sana Veräjänkorva esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Veräjänkorva

Veräjänkorva (paikannimi)Katuosoitteissa

Veräjänkorva on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Veräjänkorva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Veräjänkorva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Veräjänkorva, Veräjänkorvankatu, Veräjänkorvankuja, Veräjänkorvantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Veräjänkorva-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Веряянкорва ("Verjajankorva") tarkoittaa nimeä Veräjänkorva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Weräiängorfwa on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Veräjänkorva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Verajankorva tai Veraejaenkorva, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vera Veräjänkorva tai Verne Veräjänkorva.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: verajankorva.com, verajankorva.fi, verajankorva.net, verajankorva.eu, verajankorva.info, verajankorva.name, verajankorva.org, verajankorvat.com, verajankorvat.eu, verajankorvat.fi, verajankorvat.info, verajankorvat.name, verajankorvat.net, verajankorvat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Veräjänkorva i Finland. Surname Veräjänkorva in Finland.

©Tuomas Salste