Verkkosaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Verkkosaari

Verkkosaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Verkkosaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 23

v. 2017 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Verkkosaari on noin sijalla 20 000.

Verkkosaari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Verkkosaari on melko pitkä nimi.

Paikannimi Verkkosaari

Verkkosaari (paikannimi)Verkkosaari (karttanimi)

Verkkosaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 184 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi sekä saari.

Nyky-Suomen lisäksi Verkkosaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Verkkosaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Verkkosaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sulkavanjärven Verkkosaari, Verkkosaarenkatu, Verkkosaarenkuja, Verkkosaarenpolku, Verkkosaarentie, Verkkosaari, Viekijärven Verkkosaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Верккосаари tarkoittaa nimeä Verkkosaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wercosarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Verkkosaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vera Verkkosaari tai Verne Verkkosaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Verkkosaari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Verkkosaari, Finland.

©Tuomas Salste