Vesajoki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vesajoki

Vesajoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vesajokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vesajoki on noin sijalla 22 000.

Vesajoki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vesajoki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vesajoki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Vesajoki

Vesajoki (paikannimi)Katuosoitteissa

Vesajoki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vesajoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vesajoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vesajoentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vesajoki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Весайоки ("Vesaioki") tarkoittaa nimeä Vesajoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wesaiokj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vesajoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vesa Vesajoki tai Vesta Vesajoki.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vesajoki i Finland. Surname Vesajoki in Finland.

©Tuomas Salste