Vesaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vesaniemi

Vesaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Vesaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 60

v. 2015 60

v. 2016 61

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vesaniemi on noin sijalla 9 700.

Vesaniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vesaniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vesaniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1972–1992

Sana Vesaniemi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vesaniemi

Vesaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Vesaniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vesaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vesaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vesaniemenkuja, Vesaniementie, Vesaniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vesaniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Весаниеми ("Vesanijemi") tarkoittaa nimeä Vesaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wesaniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vesaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vesa Vesaniemi tai Vesta Vesaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Vesaniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vesaniemi i Finland. Surname Vesaniemi in Finland.

©Tuomas Salste