Vesikallio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vesikallio

Vesikallio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vesikallioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2016 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vesikallio on noin sijalla 12 000.

Vesikallio-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vesikallio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vesikallio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1987

Sana Vesikallio esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vesikallio

Vesikallio (paikannimi)Katuosoitteissa

Vesikallio on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 25 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kivi, kohouma, maastokohde, saari, talo sekä vesikivi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vesikallio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vesikallio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vesikalliontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vesikallio-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Весикаллио tarkoittaa nimeä Vesikallio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wesicalliå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vesikallio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vesa Vesikallio tai Vesta Vesikallio.

Samankaltaisia nimiä kuin Vesikallio

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vesikallio i Finland. Surname Vesikallio in Finland.

©Tuomas Salste