Vesioja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vesioja

Vesioja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vesiojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vesioja on noin sijalla 19 000.

Vesioja-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vesioja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vesioja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Vesioja

Vesioja (paikannimi)Katuosoitteissa

Vesioja on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vesioja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vesioja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vesiojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vesioja-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Весиоя tarkoittaa nimeä Vesioja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wesioia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vesioja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vesa Vesioja tai Vesta Vesioja.

Samankaltaisia nimiä kuin Vesioja

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vesioja i Finland. Surname Vesioja in Finland.

©Tuomas Salste