Vest: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vest

Vest on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Vest-nimisten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 109

v. 2014 70

v. 2015 70

v. 2016 70

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vest on noin sijalla 8 800.

Vest-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vest on lyhyt nimi.

Vest on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vest ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto West. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vest on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vest on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vest ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 25 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vest-nimisiä on 70.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1931

Vest-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 50 Vest-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vest-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Bergö (5 vainajaa), Petolahti (5), Helsinki (3), Vaasa (3), Helsingin maalaiskunta (3) sekä Närpiö (3). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vest, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 38.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1927
Lakanneet yritykset
perust. 1953–2000

Sana Vest esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vest

Vest (paikannimi)Katuosoitteissa

Vest on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vest jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vest esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vestvägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vest-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Vest-suku ulkomailla

Ruotsissa Vest oli 115 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Vest oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Vest on ollut 473 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Färsaarilla oli vuonna 2014 yhteensä 26 henkeä, joiden sukunimi oli Vest.

26 Färs.7011547318
Vest Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 11 368 henkeä, joiden sukunimi oli VEST.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 58 henkeä, joiden sukunimi oli VEST.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vesta Vest tai Vester Vest.

Samankaltaisia nimiä kuin Vest

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vest i Finland. Surname Vest in Finland.

©Tuomas Salste