Vester: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vester

Vester on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Vester-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 61

v. 2015 57

v. 2016 55

v. 2017 53

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vester on noin sijalla 11 000.

Vester-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Wester. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1917

Vester-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 29 Vester-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vester-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (3 henkeä), Närpiö (3), Vaasa (3) sekä Raippaluoto (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vester, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1908
Yritykset
perust. 1948–2001

Sana Vester esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vester

Vester (paikannimi)Katuosoitteissa

Vester on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vester jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vester esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vestersvägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Vester

Vester on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin Suomessa harvinainen.

Vester-suku ulkomailla

Ruotsissa Vester oli 394 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Vester oli 22 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Vester on ollut 1 241 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

53394124122
Vester Pohjolassa

Hollannissa Vester oli 394 ihmisen sukunimi vuonna 2007.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 1 626 henkeä, joiden sukunimi oli VESTER.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 16 henkeä, joiden sukunimi oli VESTER.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vesta Vester tai Vesa Vester.

Samankaltaisia nimiä kuin Vester

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vester, Finland.

©Tuomas Salste