Vetämäjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vetämäjärvi

Vetämäjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vetämäjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vetämäjärvi on noin sijalla 19 000.

Vetämäjärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vetämäjärvi on melko pitkä nimi.

Vetämäjärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vetämäjärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Vetämäjärvi

Vetämäjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Vetämäjärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vetämäjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vetämäjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vetämäjärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vetämäjärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ветямяярви ("Vetjamjajarvi") tarkoittaa nimeä Vetämäjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wetämäierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vetämäjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vetamajarvi tai Vetaemaejaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vetämäjärvi i Finland. Surname Vetämäjärvi in Finland.

©Tuomas Salste