Veteläsuo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Veteläsuo

Veteläsuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Veteläsoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Veteläsuo on noin sijalla 14 000.

Veteläsuo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Veteläsuo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Veteläsuo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Veteläsuo

Veteläsuo (paikannimi)Katuosoitteissa

Veteläsuo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 62 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, painanne, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Veteläsuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Veteläsuo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Veteläsuontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Veteläsuo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ветелясуо ("Veteljasuo") tarkoittaa nimeä Veteläsuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Weteläsoo on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Veteläsuo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vetelasuo tai Vetelaesuo, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Veteläsuo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Veteläsuo i Finland. Surname Veteläsuo in Finland.

©Tuomas Salste