Vienola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vienola

Vienola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Vienoloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 347 max

v. 2014 356

v. 2015 356

v. 2016 354

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vienola on noin sijalla 2 300.

Vienola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vienola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1926

Vienoloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 36 Vienolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vienoloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Parkano (3 vainajaa) sekä Multia (3). Valtaosa asui Itä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vienola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1927
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2000

Sana Vienola tai Vienolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vienola

Vienola (paikannimi)Katuosoitteissa

Vienola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 55 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vienola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vienola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vienolagatan, Vienolankatu, Vienolankuja, Vienolanpolku, Vienolanrinne, Vienolantie, Vienolastigen, Vienolavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vienola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Виенола ("Vijenola") tarkoittaa nimeä Vienola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vieno Vienola tai Viet Vienola.

Samankaltaisia nimiä kuin Vienola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vienola.com, vienola.fi, vienola.eu, vienola.info, vienola.name, vienola.net, vienola.org, vienolat.com, vienolat.eu, vienolat.fi, vienolat.info, vienolat.name, vienolat.net, vienolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vienola i Finland. Surname Vienola in Finland.

©Tuomas Salste