Vierijärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vierijärvi

Vierijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vierijärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vierijärvi on noin sijalla 20 000.

Vierijärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vierijärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vierijärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Виериярви ("Vijerijarvi") tarkoittaa nimeä Vierijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wierijerfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vierijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vierijarvi tai Vierijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viet Vierijärvi tai Viena Vierijärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Vierijärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vierijärvi i Finland. Surname Vierijärvi in Finland.

©Tuomas Salste