Viertokangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Viertokangas

Viertokangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Viertokankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 60

v. 2015 60

v. 2016 62

v. 2017 61

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viertokangas on noin sijalla 9 700.

Viertokangas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Viertokangas on melko pitkä nimi.

Paikannimi Viertokangas

Viertokangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Viertokangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Viertokangas jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Viertokangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viertokankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Виертокангас ("Vijertokangas") tarkoittaa nimeä Viertokangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wiertocangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Viertokangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viena Viertokangas tai Vietti Viertokangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Viertokangas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Viertokangas, Finland.

©Tuomas Salste