Vieru: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vieru

Vieru on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Vierujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 73 max

v. 2014 75

v. 2015 75

v. 2016 75

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vieru on noin sijalla 8 300.

Vieru-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vieru on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vieru ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Vieruja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Vierun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1961
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Vieru esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vieru

Vieru (paikannimi)Katuosoitteissa

Vieru on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vieru jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vieru esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vieru, Vierugatan, Vierukatu, Vierukuja, Vierumaantie, Vierunkuja, Vierunmutka, Vierunpolku, Vierunportti, Vierunpää, Vierunrinne, Vieruntie, Vierupolku, Vierutie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vieru-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Vierut ulkomailla

Ruotsissa Vieru oli 36 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Vieru on ollut 39 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

753639
Vierut Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 280 henkeä, joiden sukunimi oli VIERU.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Виеру ("Vijeru") tarkoittaa nimeä Vieru. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viet Vieru tai Viena Vieru.

Samankaltaisia nimiä kuin Vieru

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vieru.com, vieru.eu, vieru.fi, vieru.net, vieru.org, vieru.info, vieru.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vieru i Finland. Surname Vieru in Finland.

©Tuomas Salste