Vierula: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vierula

Vierula on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Vierula-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 284 max

v. 2014 266

v. 2015 269

v. 2016 269

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vierula on noin sijalla 2 900.

Vierula on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vierula ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1921

Vierula-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 34 Vierulan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vierula-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Alavus (5 vainajaa) sekä Peräseinäjoki (3). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vierula, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1910–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1952–1996

Sana Vierula esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vierula

Vierula (paikannimi)Katuosoitteissa

Vierula on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 101 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vierula jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vierula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vierula, Vierulagränden, Vierulankatu, Vierulankuja, Vierulantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vierula-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Vierulat ulkomailla

Ruotsissa Vierula oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Виерула ("Vijerula") tarkoittaa nimeä Vierula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viet Vierula tai Viena Vierula.

Samankaltaisia nimiä kuin Vierula

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vierula.com, vierula.eu, vierula.fi, vierula.info, vierula.name, vierula.net, vierula.org, vierulat.com, vierulat.eu, vierulat.fi, vierulat.info, vierulat.name, vierulat.net, vierulat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vierula i Finland. Surname Vierula in Finland.

©Tuomas Salste