Vierunketo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vierunketo

Vierunketo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vierunketojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2016 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vierunketo on noin sijalla 16 000.

Vierunketo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vierunketo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vierunketo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Vierunketo

Vierunketo (paikannimi)

Vierunketo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vierunketo jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Vierunketo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Виерункето ("Vijerunketo") tarkoittaa nimeä Vierunketo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wierungetå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vierunketo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viet Vierunketo tai Viena Vierunketo.

Samankaltaisia nimiä kuin Vierunketo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vierunketo i Finland. Surname Vierunketo in Finland.

©Tuomas Salste