Vihantola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vihantola

Vihantola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vihantola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2016 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vihantola on noin sijalla 16 000.

Vihantola-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vihantola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vihantola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Vihantola

Vihantola (paikannimi)Katuosoitteissa

Vihantola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vihantola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vihantola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vihantolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vihantola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вихантола tarkoittaa nimeä Vihantola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wihandola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vihantola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vihtor Vihantola tai Vihtorina Vihantola.

Samankaltaisia nimiä kuin Vihantola

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vihantola i Finland. Surname Vihantola in Finland.

©Tuomas Salste