Viherjälaakso: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Viherjälaakso

Viherjälaakso on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Viherjälaaksojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viherjälaakso on noin sijalla 17 000.

Viherjälaakso-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Viherjälaakso on melko pitkä nimi.

Viherjälaakso on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Viherjälaakso ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вихерьялааксо ("Viherjalaakso") tarkoittaa nimeä Viherjälaakso. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wiheriälaxå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Viherjälaakso olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Viherjalaakso tai Viherjaelaakso, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vihtor Viherjälaakso tai Vihtorina Viherjälaakso.

Samankaltaisia nimiä kuin Viherjälaakso

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Viherjälaakso i Finland. Surname Viherjälaakso in Finland.

©Tuomas Salste