Vihreäluoto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vihreäluoto

Vihreäluoto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Vihreäluotojen lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2016. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vihreäluoto on noin sijalla 22 000.

Vihreäluoto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vihreäluoto on melko pitkä nimi.

Vihreäluoto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vihreäluoto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вихреялуото ("Vihrejaluoto") tarkoittaa nimeä Vihreäluoto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wichreälootå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vihreäluoto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vihrealuoto tai Vihreaeluoto, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vihtor Vihreäluoto tai Vihtorina Vihreäluoto.

Samankaltaisia nimiä kuin Vihreäluoto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vihreäluoto i Finland. Surname Vihreäluoto in Finland.

©Tuomas Salste