Vihriälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vihriälä

Vihriälä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Vihriälä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 159

v. 2015 159

v. 2016 162

v. 2017 164

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vihriälä on noin sijalla 4 500.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vihriälä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vihriälä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vihriälä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 41 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vihriälä-nimisiä on 164.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1904–1942
Yritykset
perust. 1945–1990

Sana Vihriälä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vihriälä

Vihriälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Vihriälä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vihriälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vihriälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vihriälänkuja. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вихрияля ("Vihrijalja") tarkoittaa nimeä Vihriälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wichriälä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vihriälä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vihriala tai Vihriaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vihtori Vihriälä.

Samankaltaisia nimiä kuin Vihriälä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vihriälä, Finland.

©Tuomas Salste