Vihriälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vihriälä

Vihriälä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Vihriälä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 159

v. 2015 159

v. 2016 160

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vihriälä on noin sijalla 4 600.

Vihriälä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vihriälä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vihriälä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vihriälä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vihriälä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 41 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vihriälä-nimisiä on 160.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1904–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1990

Sana Vihriälä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vihriälä

Vihriälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Vihriälä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vihriälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vihriälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vihriälänkuja. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vihriälä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вихрияля ("Vihrijalja") tarkoittaa nimeä Vihriälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wichriälä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vihriälä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vihriala tai Vihriaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vihtor Vihriälä tai Vihtorina Vihriälä.

Samankaltaisia nimiä kuin Vihriälä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vihriala.fi, vihriala.com, vihriala.eu, vihriala.info, vihriala.name, vihriala.net, vihriala.org, vihrialat.com, vihrialat.eu, vihrialat.fi, vihrialat.info, vihrialat.name, vihrialat.net, vihrialat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vihriälä i Finland. Surname Vihriälä in Finland.

©Tuomas Salste