Viiankorpi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Viiankorpi

Viiankorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Viiankorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viiankorpi on noin sijalla 19 000.

Viiankorpi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Viiankorpi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Viiankorpi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийанкорпи ("Vijankorpi") tarkoittaa nimeä Viiankorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wijangorpj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Viiankorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viia Viiankorpi tai Viimo Viiankorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Viiankorpi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Viiankorpi i Finland. Surname Viiankorpi in Finland.

©Tuomas Salste