Viima: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Viima

Viima on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Viimojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 28

v. 2017 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viima on noin sijalla 18 000.

Viima-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Viima osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Viima esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viima, Viimakatu, Viimakuja, Viimankatu, Viimatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Viima

Viima on myös etunimi. Vuonna 2017 Viima oli yhtenä etunimenä 63 suomalaisella (35 miestä, 28 naista). Samaan aikaan Viima oli 27 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийма ("Vijma") tarkoittaa nimeä Viima. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wijma on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Viima olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viia Viima.

Samankaltaisia nimiä kuin Viima

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Viima, Finland.

©Tuomas Salste