Viinikainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Viinikainen

Viinikainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 400:s suomalainen on Viinikainen.

Viinikaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1291 max

v. 2014 1260

v. 2015 1251

v. 2016 1248

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viinikainen on noin sijalla 700.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Viinikainen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Verrattuna muihin sukunimiin Viinikainen on melko pitkä nimi.

Viinikainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Viinikainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Viinikainen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Viinikainen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Viinikainen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 203 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Viinikaisia on 1 248.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1923

Viinikaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 103 Viinikaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Viinikaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Hankasalmi (21 vainajaa), Helsinki (13), Jyväskylän maalaiskunta (8) sekä Laukaa (8). Valtaosa asui Etelä- ja Keski-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Viinikainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 68.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1902–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Viinikainen tai Viinikaisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Viinikainen

Viinikainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Viinikainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Viinikainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Viinikainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viinikaisenkuja, Viinikaisentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Viinikainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Viinikaiset ulkomailla

Ruotsissa Viinikainen oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийникайнен ("Vijnikainen") tarkoittaa nimeä Viinikainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wijnicain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Viinikainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viia Viinikainen tai Viimo Viinikainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Viinikainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: viinikainen.com, viinikainen.eu, viinikainen.fi, viinikainen.info, viinikainen.name, viinikainen.net, viinikainen.org, viinikaiset.com, viinikaiset.eu, viinikaiset.fi, viinikaiset.info, viinikaiset.name, viinikaiset.net, viinikaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Viinikainen i Finland. Surname Viinikainen in Finland.

©Tuomas Salste