Viiperi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Viiperi

Viiperi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Viiperien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 103 max

v. 2014 123

v. 2015 123

v. 2016 124

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viiperi on noin sijalla 5 600.

Viiperi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Viiperi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Viiperi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Viiperi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Viiperi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 59 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Viiperi-nimisiä on 124.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1952–1988

Sana Viiperi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Viiperi

Viiperi (paikannimi)

Viiperi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Viiperi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Viiperi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Viiperi-suku ulkomailla

Ruotsissa Viiperi oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийпери ("Vijperi") tarkoittaa nimeä Viiperi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wijperj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Viiperi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viia Viiperi tai Viimo Viiperi.

Samankaltaisia nimiä kuin Viiperi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: viiperi.fi, viiperi.com, viiperi.eu, viiperi.info, viiperi.name, viiperi.net, viiperi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Viiperi i Finland. Surname Viiperi in Finland.

©Tuomas Salste