Viiperi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Viiperi

Viiperi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Viiperien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 103 max

v. 2014 123

v. 2015 123

v. 2016 126

v. 2017 124

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viiperi on noin sijalla 5 600.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Viiperi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Viiperi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Viiperi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 59 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Viiperi-nimisiä on 124.

Paikannimi Viiperi

Viiperi (paikannimi)

Viiperi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Viiperi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Viiperi-suku ulkomailla

Ruotsissa Viiperi oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийпери ("Vijperi") tarkoittaa nimeä Viiperi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wijperj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Viiperi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viia Viiperi.

Samankaltaisia nimiä kuin Viiperi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Viiperi, Finland.

©Tuomas Salste