Viirilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Viirilä

Viirilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Viirilä-nimisten lukumäärä oli 32 henkeä vuonna 1970. Tuoreempi tieto vuodelta 2016 kertoo, että lukumäärä oli alle 20 Suomen kansalaista.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1966

Sana Viirilä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Viirilä

Viirilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Viirilä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Viirilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Viirilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viirilänkuja, Viiriläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Viirilä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийриля ("Vijrilja") tarkoittaa nimeä Viirilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wijrilä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Viirilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Viirila tai Viirilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viira Viirilä tai Viimo Viirilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Viirilä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Viirilä i Finland. Surname Viirilä in Finland.

©Tuomas Salste