Viita: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Viita

Viita on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Viita.

Viitojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 662 max

v. 1985 644

v. 2014 747

v. 2015 742

v. 2016 744

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viita on noin sijalla 1 200.

Viita on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Viita ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Viita on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Viita on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Viita ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 11 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Viitoja on 744.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Viitoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 61 Viidan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Viitojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ylistaro (6 vainajaa), Virrat (5), Kauhajoki (4), Lapua (4), Helsinki (4), Tampere (4) sekä Kankaanpää (4). Valtaosa asui Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Viita, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 50.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1925–1936
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1996

Sana Viita esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Viita

Viita (paikannimi)Katuosoitteissa

Viita on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 48 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Viita jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Viita esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lauri Viidan katu, Viidankatu, Viidanmaantie, Viidantie, Viita, Viitaharju, Viitakaari, Viitakatu, Viitakuja, Viitamaantie, Viitaperä, Viitapohja, Viitapolku, Viitatie, Viitaväylä. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Viita-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Viidat ulkomailla

Ruotsissa Viita oli 64 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Viita oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Viita on ollut 7 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

7446476
Viidat Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийта ("Vijta") tarkoittaa nimeä Viita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wijta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Viita olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viia Viita tai Viimo Viita.

Samankaltaisia nimiä kuin Viita

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: viita.com, viita.fi, viita.net, viita.org, viita.eu, viita.info, viita.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Viita i Finland. Surname Viita in Finland.

©Tuomas Salste