Viitajylhä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Viitajylhä

Viitajylhä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Viitajylhien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 55

v. 2016 54

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viitajylhä on noin sijalla 11 000.

Viitajylhä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Viitajylhä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Viitajylhä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийтаюльхя ("Vijtajulhja") tarkoittaa nimeä Viitajylhä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wijtaiylhä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Viitajylhä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Viitajylha tai Viitajylhae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viia Viitajylhä tai Viimo Viitajylhä.

Samankaltaisia nimiä kuin Viitajylhä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Viitajylhä i Finland. Surname Viitajylhä in Finland.

©Tuomas Salste