Viitakangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Viitakangas

Viitakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Viitakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 155 max

v. 2014 149

v. 2015 150

v. 2016 148

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viitakangas on noin sijalla 4 900.

Verrattuna muihin sukunimiin Viitakangas on melko pitkä nimi.

Viitakangas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Viitakangas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1955

Viitakankaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Viitakankaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1955 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1963–2001
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Viitakangas tai Viitakankaan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Viitakangas

Viitakangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Viitakangas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 35 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Viitakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Viitakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viitakangas, Viitakankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Viitakangas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Viitakankaat ulkomailla

Ruotsissa Viitakangas oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийтакангас ("Vijtakangas") tarkoittaa nimeä Viitakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wijtacangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Viitakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viia Viitakangas tai Viimo Viitakangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Viitakangas

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: viitakangas.com, viitakangas.eu, viitakangas.fi, viitakangas.info, viitakangas.name, viitakangas.net, viitakangas.org, viitakankaat.com, viitakankaat.eu, viitakankaat.fi, viitakankaat.info, viitakankaat.name, viitakankaat.net, viitakankaat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Viitakangas i Finland. Surname Viitakangas in Finland.

©Tuomas Salste