Viitanen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Viitanen

Viitanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin yleinen. Noin joka 1 000:s suomalainen on Viitanen.

Viitasten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 5664 max

v. 1985 5364

v. 1998 5438

v. 2014 5501

v. 2015 5479

v. 2016 5484

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viitanen on noin sijalla 100.

Viitanen on 1970-luvun alussa katsottu "epäsavolaiseksi" -nen-päätteiseksi sukunimeksi. Tuon ajan puhelinluetteloista päätellen se oli selvästi yleisempi Länsi-Suomessa kuin Savossa.

Viitanen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Viitanen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Wiitanen. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Viitanen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Viitanen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Viitanen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 1 358 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Viitasia on 5 484.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1934

Viitasia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 363 Viitasen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Viitasten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Tampere (45 vainajaa), Helsinki (32) sekä Pori (14). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Viitanen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 279.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1910–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2002

Sana Viitanen, Viitasen tai Viitaset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Viitanen

Viitanen (paikannimi)Katuosoitteissa

Viitanen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 68 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, saari, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Viitanen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Viitanen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viitanen, Viitasenkuja, Viitasenraitti, Viitasentie, Viitastentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Viitanen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Viitaset ulkomailla

Ruotsissa Viitanen oli 173 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Viitanen oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Viitanen on ollut 9 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

548417396
Viitaset Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийтанен ("Vijtanen") tarkoittaa nimeä Viitanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wijtain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Viitanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viia Viitanen tai Viimo Viitanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Viitanen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: viitanen.com, viitanen.fi, viitanen.info, viitanen.net, viitanen.org, viitaset.com, viitaset.net, viitanen.eu, viitanen.name, viitaset.eu, viitaset.fi, viitaset.info, viitaset.name, viitaset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Viitanen i Finland. Surname Viitanen in Finland.

©Tuomas Salste