Viitavuori: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Viitavuori

Viitavuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Viitavuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viitavuori on noin sijalla 20 000.

Viitavuori-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Viitavuori on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Viitavuori ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Viitavuori

Viitavuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Viitavuori on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Viitavuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Viitavuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viitavuorentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Viitavuori-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийтавуори ("Vijtavuori") tarkoittaa nimeä Viitavuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wijtafwoorj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Viitavuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viia Viitavuori tai Viimo Viitavuori.

Samankaltaisia nimiä kuin Viitavuori

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Viitavuori i Finland. Surname Viitavuori in Finland.

©Tuomas Salste