Vikki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vikki

Vikki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Vikkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 119 max

v. 2014 221

v. 2015 228

v. 2016 231

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vikki on noin sijalla 3 400.

Vikki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vikki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vikki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vikki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vikki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 31 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vikkejä on 231.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1935

Vikkejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Vikin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vikkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Sumiainen (4 vainajaa) sekä Vihanti (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vikki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1938
Lakanneet yritykset
perust. 1953–2005

Sana Vikki tai Vikin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Vikki osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Vikki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vikinkaari, Vikinkuja, Vikinraitti, Vikintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Vikki

Vikki on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Vikki oli yhtenä etunimenä 13 miehellä. Sukunimenä Vikki on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 231 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Vikit ulkomailla

Norjassa Vikki oli 29 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Викки tarkoittaa nimeä Vikki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wickj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vikki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vikke Vikki tai Viktoria Vikki.

Samankaltaisia nimiä kuin Vikki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vikit.com, vikit.net, vikki.com, vikki.fi, vikki.net, vikki.org, vikit.eu, vikit.fi, vikit.info, vikit.name, vikit.org, vikki.eu, vikki.info, vikki.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vikki i Finland. Surname Vikki in Finland.

©Tuomas Salste