Vilen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vilen

Vilen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Vilenien lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 761

v. 2014 557

v. 2015 544

v. 2016 545

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vilen on noin sijalla 1 600.

Vilen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vilen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantit Vilén, Wilen ja Wilén. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Vilen-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 189 Vilenin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vilenien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (29 vainajaa), Lahti (9) sekä Helsingin maalaiskunta (8). Valtaosa asui Etelä- ja Lounais-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vilen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 145.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1907–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2002

Sana Vilen tai Vilenin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vilen

Vilen (paikannimi)Katuosoitteissa

Vilen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vilen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vilen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vileninkatu, Vileninkuja, Vileninpolku, Vilenintie, Vilensgränden. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vilen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Vilenit ulkomailla

Ruotsissa Vilen oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Vilen on ollut 29 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

5451229
Vilenit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vili Vilen tai Vilda Vilen.

Samankaltaisia nimiä kuin Vilen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vilen.com, vilen.eu, vilen.info, vilen.name, vilen.org, vilen.fi, vilen.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vilen i Finland. Surname Vilen in Finland.

©Tuomas Salste