Vilja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vilja

Vilja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Viljojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 206 max

v. 1985 184

v. 2014 200

v. 2015 199

v. 2016 200

v. 2017 204

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vilja on noin sijalla 3 800.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Viljoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 19 Viljan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Viljojen yleisin asuinpaikka oli Helsinki (4 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vilja, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1910–1943
Yritykset
perust. –2016

Sana Vilja tai Viljan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Vilja osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Vilja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viljakaari, Viljakatu, Viljakuja, Viljamaantie, Viljanmaantie, Viljantie, Viljapolku, Viljatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Vilja

Vilja on myös naisen etunimi. Vuonna 2017 Vilja oli yhtenä etunimenä 2 259 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 200:s nainen oli etunimeltään Vilja. Juuri etunimenä Vilja onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 204 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (1 825 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (434).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вилья tarkoittaa nimeä Vilja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wilia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vilja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viljam Vilja tai Vilda Vilja.

Samankaltaisia nimiä kuin Vilja

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vilja, Finland.

©Tuomas Salste