Viljaharju: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Viljaharju

Viljaharju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Viljaharjujen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viljaharju on noin sijalla 20 000.

Viljaharju-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Viljaharju on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Viljaharju ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Viljaharju

Viljaharju (paikannimi)

Viljaharju on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Viljaharju jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Viljaharju-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вильяхарью tarkoittaa nimeä Viljaharju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wiliahariu on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Viljaharju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vilja Viljaharju tai Viljam Viljaharju.

Samankaltaisia nimiä kuin Viljaharju

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Viljaharju i Finland. Surname Viljaharju in Finland.

©Tuomas Salste