Viljakainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Viljakainen

Viljakainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 100:s suomalainen on Viljakainen.

Viljakaisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1267 max

v. 2014 1340

v. 2015 1335

v. 2016 1341

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viljakainen on noin sijalla 700.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Viljakainen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Verrattuna muihin sukunimiin Viljakainen on melko pitkä nimi.

Viljakainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Viljakainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Viljakainen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Viljakainen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Viljakainen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 33 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Viljakaisia on 1 341.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Viljakaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 106 Viljakaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Viljakaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Mikkelin maalaiskunta (14 vainajaa), Joroinen (12) sekä Helsinki (11). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Viljakainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 71.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1925–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2004

Sana Viljakainen tai Viljakaisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Viljakainen

Viljakainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Viljakainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Viljakainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Viljakainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viljakaisenrinne. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Viljakainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Viljakaiset ulkomailla

Ruotsissa Viljakainen oli 71 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Viljakainen oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

1341718
Viljakaiset Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вильякайнен tarkoittaa nimeä Viljakainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wiliacain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Viljakainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vilja Viljakainen tai Viljam Viljakainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Viljakainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: viljakainen.com, viljakainen.fi, viljakainen.eu, viljakainen.info, viljakainen.name, viljakainen.net, viljakainen.org, viljakaiset.com, viljakaiset.eu, viljakaiset.fi, viljakaiset.info, viljakaiset.name, viljakaiset.net, viljakaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Viljakainen i Finland. Surname Viljakainen in Finland.

©Tuomas Salste