Viljakka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Viljakka

Viljakka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Viljakka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 50

v. 2015 52

v. 2016 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viljakka on noin sijalla 11 000.

Viljakka-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Viljakka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Viljakka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Viljakka

Viljakka (paikannimi)Katuosoitteissa

Viljakka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Viljakka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Viljakka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viljakankatu, Viljakantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Viljakka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вильякка tarkoittaa nimeä Viljakka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wiliacka on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Viljakka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vilja Viljakka tai Viljam Viljakka.

Samankaltaisia nimiä kuin Viljakka

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Viljakka i Finland. Surname Viljakka in Finland.

©Tuomas Salste