Viljamaa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Viljamaa

Viljamaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 6 000:s suomalainen on Viljamaa.

Viljamaiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 673 max

v. 2014 937

v. 2015 946

v. 2016 946

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viljamaa on noin sijalla 900.

Viljamaa on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Viljamaa ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Viljamaa on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Viljamaa on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Viljamaa ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 60 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Viljamaita on 946.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1934

Viljamaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 78 Viljamaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Viljamaiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Nivala (12 vainajaa), Alavieska (10) sekä Helsinki (7).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Viljamaa, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 61.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1923–1936
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2002

Sana Viljamaa tai Viljamaan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Viljamaa

Viljamaa (paikannimi)Katuosoitteissa

Viljamaa on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 58 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Viljamaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Viljamaa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viljamaankuja. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Viljamaa-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Viljamaat ulkomailla

Ruotsissa Viljamaa oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вильямаа tarkoittaa nimeä Viljamaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wiliama on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Viljamaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viljam Viljamaa tai Vilja Viljamaa.

Samankaltaisia nimiä kuin Viljamaa

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: viljamaa.com, viljamaa.eu, viljamaa.fi, viljamaa.net, viljamaa.info, viljamaa.name, viljamaa.org, viljamaat.com, viljamaat.eu, viljamaat.fi, viljamaat.info, viljamaat.name, viljamaat.net, viljamaat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Viljamaa i Finland. Surname Viljamaa in Finland.

©Tuomas Salste