Viljamäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Viljamäki

Viljamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Viljamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Viljamäki on noin sijalla 13 000.

Viljamäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Viljamäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Viljamäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Viljamäki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Viljamäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Viljamäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 23 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Viljamäkiä on 39.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1989–2004

Sana Viljamäki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Viljamäki

Viljamäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Viljamäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Viljamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Viljamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Viljamäenraitti, Viljamäentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Viljamäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вильямяки ("Viljamjaki") tarkoittaa nimeä Viljamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wiliamäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Viljamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Viljamaki tai Viljamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Viljam Viljamäki tai Vilja Viljamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Viljamäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Viljamäki i Finland. Surname Viljamäki in Finland.

©Tuomas Salste